STH Design

Användarvillkor för utskrifter

Läs igenom våra användarvillkor, är det något vi inte har förklarat så att ni förstår, kontakta oss gärna. 

Den här tjänster erbjuds till restauranger som behöver utskrift i pappersformat vid onlineorder och som är byggda av oss. Detta förutsätter att befintlig skrivare redan är kopplad till ert kassasystem och har Windows som operativsystem. Har ni inte det, kan vi rekommendera olika kassasystem. 

För att koppla er hemsida med er skrivare behöver ni följa instruktioner som vi erbjuder. Dessa instruktioner kräver en viss datorkunskap. Det ingår även upp till 1 timme online support vid ett tillfälle som förbokas. Behövs mer tid vid överskridande av 1h erbjuds förlängd hjälp för 400kr per påbörjad timme.

Vi tar betalt per månad. När vi är klara med implementeringen för utskrift, är resterande dagar av månaden utan kostnad. Vi börjar räkna alla utskrifter från och med första dagen månaden efter. Efter första betalda månad passerat, skickar vi ut relevant faktura utifrån månadens utskrifter (mer om detta i spalten nedan). Betalningsvillkoren är på 7 dagar. För alla sena betalningar är dröjsmålsräntan 12%.

Vi erbjuder olika paket som automatiskt väljs beroende på hur många utskrift ni hade månaden innan och är den som kommer på fakturan. Exempelvis, med paket ”200 utskrifter”, kan ni göra 5 utskrifter ena dagen och 30 utskrifter nästa. Antal utskrifter per dag kan variera men det är helheten per månad som har betydelse för paketnivån. Skriver ni ut 201 utskrifter under den månaden, hoppar det automatisk över till nästa paket, det vill säga, ”500 utskrifter” paketet.

Har ni flera skrivare, räknas varje utskrift för varje skrivare. 

200 utskrifter

500 utskrifter

1000 utskrifter

1500 utskrifter

2000 utskrifter

2500 utskrifter

Skulle en fysisk skada ske på hårdvaran/skrivaren (exempelvis att pappret har fastnat eller att skrivaren inte fungerar helt plötsligt) är STH Design inte ansvariga då skrivaren inte är köpta av oss. Det vi erbjuder är endast online support (400kr per påbörjad timme) ifall något fel uppstått på mjukvaran.  (400kr per påbörjad timme), exempelvis att skrivaren slutar fungera på grund av uppkopplingen mot er dator. 

Skulle utskrifterna inte fungera, har ni alla online ordrar i appen, i er e-post eller i admin panelen på er hemsida. 

Uppsägningstiden är en månad i förväg, och det ska ske innan den sista dagen i månaden.